Adidas

9371788-adidas-logo

Adidas är idag ett av världens största företag och märken för sportprodukter och liknande. Allt från vardagsmotionären till de stora sportstjärnorna använder produkter från Adidas, och många klär sig i plagg med det kända märket även till vardags.

Produkterna från det populära märket används idag över hela världen och givetvis även i Sverige. På nätet kan man välja ur ett extra stort utbud av såväl träningskläder som vardagsprodukter från Adidas.

Adidas historia

Företaget har en spännande historia som startade runt 1900-talets början. För att göra en lång historia kort så var grundarna två bröder i Tyskland som växte upp med föräldrar som arbetade på skofabrik respektive tvättinrättning. Brödernas stora passion i livet var sport och det ena ledde till det andra. En affärsverksamhet växte fram. Efter en tid uppstod dock slitningar och konflikter mellan bröderna och en splittring var oundviklig. En splittring som kom att bli starten för två av de största företagen inom sportprodukter – Adidas & Puma. Under 1900-talets mitt hade de båda företagen fått en ordentlig snurr på verksamheten och fram till dagens datum kan man konstatera att vad som startade i hemmet hos en vanlig tysk familj för drygt hundra år sedan idag har blivit större än vad någon av bröderna förmodligen hade kunnat föreställa sig. Om man är nyfiken på fler detaljer kring Adidas historia kan man läsa mer på sporttidningen Sportfack.

Ett uppskattat märke

Adidas är inte bara ett företag som tidigt låg i framkant vad beträffar kvalitetskläder och produkter för sportare. Märket var dessutom tidigare än andra med att bredda sig utanför sportvärlden genom att skapa kontakter inom musik- och modebranschen. Man förstod att den typen av marknadsföring skulle slå väl ut och nå en bredare målgrupp – ett beslut som definitivt gynnat märket och dess tillväxt. Oavsett vilka vägar Adidas tagit så hade de dock aldrig varit där de är idag om det inte vore för att de framförallt satsat på kvalitet.