Streetwear – detta gäller år 2020

Låt ingen skugga falla över höga klackar och lagda lockar, men visst är det rätt skönt att det bekväma streetmodet blommat upp med full kraft under andra halvan av tiotalet? För första gången på decennier kan du klä dig i lösa jeans på fest, Billie Eilish rockar oversize på premiärer och influencers i sociala medier byter ut ett par sneakers mot ett annat, minst lika bekvämt, par.

Kepsen – en livräddare på dåliga hårdagar

Kepsen har gått från unga killar och motarbetad i skolan, till ett accepterat klädesplagg och ett måste i varje modemedvetens garderob. Tillsammans med stickad tröja, jeansjacka eller en lång kappa tillför den en avslappnad touch utan att looken ser slarvig ut. En enfärgad keps kan kännas tryggt och för lite extra exklusivitet kan du välja en med ett tydligt märke. Det senaste hittar du online, där både färgglada och enklare varianter erbjuds.

Hoodien och looken ”Luvan under jackan”

Hoodien har aldrig lämnat våra garderober, men det sätt som den tagit sin an modescenen de senaste åren var inget vi hade räknat med. Stickade, korta hoodies som slutar i midjan varvas med den klassiska dragkedjeförsedda i våra flöden. Den passar under bomberjackor, jeansjackor, skinnkappor, hängselklänningar; allt. Mixen av vuxet och ungdomligt tilltalar, och tillsammans med välvårdat hår och smink ger hoodien modepondus i alla sociala kretsar.