Männens mode sommaren 2015

723714-man-portrait

Sommaren är i full blomning och det är dags att prata om vad männen borde leta efter i butikerna för att snappa upp det bästa ur sommarens mode.

Preppy

Alltså en modestil som går tillbaka till de fina privatskolorna i England där alla bär skoluniform. Det är en klassisk stil som verkligen blivit på modet på senare år och trenden fortsätter att blomma ut allt mer. Företag som Scottsberry specialiserar sig helt på denna modestil och bara en kort blick i deras butik gör en shoppingsugen. Det handlar om snygga kavajer och skjortor. Är du en färgälskare lider du ingen nöd, det är helt rätt att kombinera preppystilen med lite färg och olika färgkombos. Slipsar och flugor är också en viktig del i stilen, men man behöver samtidigt inte klä sig som om man skulle på en jättefin tillställning. Stilen är mer anpassningsbar än man först kan tro.

Mönster

Grafiska mönster lever kvar sedan 2014 och syns tydligt på årets badshorts. Här ska man inte vara blyg och köpa helt svarta eller ens helt enfärgade. Stora tryck som påminner om sommarlivet är väldigt inne och det går liksom inte att köpa fel. Våga bära färg den här sommaren också. Gå ifrån att bara ha blåa och svarta jeans: nu har du möjligheten att införskaffa ett par röda chinos eller gröna jeans.

Långa jackor

Trots att det är sommar, är man ibland illa tvungen att ta på sig en jacka. Och nu är det dags att ha knälång herrkappor. Det finns den klassiska trenchcoatjackan som du kan kombinera med nästan vad som helst, eller de lite mer exklusiva kavajkapporna som är ett utmärkta för finare tillfällen där hela outfiten ska knytas ihop.