Skäggmode för män – bra rakning

5063605-long-beard-and-mustache-hipster

Skägget och alla skulpteringar som man kan göra med sin kära ansiktsbehåring, har varit på modet ett tag nu. Men fortfarande är det många män som missar viktiga punkter när det kommer till rakningen. Vare sig man rakar bort allt eller vill ha ett fullstort skägg, krävs det bra rakningsteknik för att man ska slippa saker som röda pricka och irritationer.

Innan man påbörjar sin nya rakningsregim, behövs det bra verktyg att arbeta med. Det finns olika rakhyvlar att välja bland, även rakknivar kan vara ett bra alternativ för att få en jämn och in rakning.

Innan du går loss och kapar strån, ska du rengöra ansiktet med en rengöringskräm som passar din hudtyp. Krämen tar bort smuts och bakterier vilket minskar risken för inåtväxta hårstrån och irritationer.

Du behöver ett bra lödder för att förmildra rakningen. Jobb upp ett lödder som kan stå av sig själv, nästan som grädde, innan du jobbar in det i skägget tills alla hårstrån är täckta.

Man vill göra så få drag som möjligt när man rakar. Dela upp ditt skägg i sektioner så varje drag får en slät yta att dra över. Om du behöver dra flera gånger på samma yta kan det tyda på att din rakhyvel eller kniv börjar bli för slö.

Tvätta ansiktet igen och var noggrann. Efter rakningen baddar du ansiktet med kallt vatten för att stänga porerna. Om du inte har rengjort ansiktet ordentligt vid detta steg, kan du råka stänga in smuts och lödder i porerna vilket leder till irritation och röda prickar.

Sist behöver huden återfuktning för att må bra. Du ska köpa en återfuktningskräm som passar din hudtyp och gärna använda krämen mellan rakningarna också, för att hålla huden i toppskick!