Nytt och fräscht i smyckeskrinet

Alla har smycken som man aldrig har på sig. Kanske är det de trendiga örhängen som du impulsköpte för inte så länge sedan eller ett fult smycke som släkten gav dig sist du fyllde jämt, men vad gör de för nytta i botten av ditt smyckeskrin? Det är dags att rensa ur smyckeskrinet och sälja det som kan säljas för att göra plats för nytt.

Välj rätt smycken

Billiga smycken som kan köpas i de flesta affärerna blir snabbt fula och går sönder lätt. Har du otur kan dessa smycken till och med innehålla giftiga kemikalier som kadmium. Smycken av hög kvalitet kostar dock mer, vilket gör att du kanske inte alltid har råd till dem. För att smyckena ska hålla länge behöver de också tas om hand på ett korrekt sätt, Bröllopsmagasinet har en bra guide om det.

Äntligen ordning bland smyckena

Det kan vara en idé att rensa ditt smyckeskrin, eftersom det lämnar plats för nya vackra smycken. Du kan även tjäna pengar på att sälja smycken som du inte längre vill ha. Genom att sälja sitt guld kan man tjäna en snabb peng som kan investeras på nya smycken. De nyinköpta smyckena kommer förhoppningsvis och troligtvis att användas och älskas mer än de du hade innan.