Bekvämare och bättre skor

Dina skor är det mest utsatte på kroppen. Skorna vandrar över grus, is och skräp. Du bär den genom hällregn, snöblåst och värmeböljor. Och till råga på allt ska de även vara sköna att gå i! Det ställs stora krav på skor jämfört med ett par handskar eller en tröja. Och bland faller man för de perfekta skorna, som inte visar sig vara så perfekta när du kommer hem. Efter några timmar börjar skorna skava och passformen var inte alls som du trodde. Det finns knep att ta till för ett par bekvämare par skor!

Värme eller kyla

Nya skor är alltid lite trånga, du behöver gå in dem innan de känns lika sköna som ditt förra par. Men du kan fuska lite för att slippa gå i trånga skor i flera veckor. Börja med att ta på fler par strumpor, du ska nätt och jämnt få in fötterna i skorna. Sedan använder du en hårtork och värmer skorna, var försiktig så du inte skadar skorna. Låt skorna sitta på tills de har svalnat och vips så har du förstorat skorna lite!

Du kan också fylla påsar med vatten och lägga i skorna. Lägg skorna i frysen under natten så att vattnet fryser och expanderar i skorna. Inte idealt för sköra material. Var säker på att skorna står stabilt i frysen och att påsarna är helt vattentäta.

Skoblock

Ett säkrare sätt att förstora skorna och se till att de håller rätt form, är att använda dig av skoblock. Skoblocken kan du köpa hos Skolyx, som erbjuder rabatt om du köper till flera par skor i samma beställning. Skoblocken går att ställa så de ger ett konstant tryck, du kan förstora skornas sidor och längd och du behöver bara vänta. Skoblock av ceder är de bästa alternativet då materialet suger åt sig fukt och förhindrar dålig lukt. Skoblock kan du alltså använda så fort du ska ställa undan skorna för dagen eller mellan olika högtider.